Magyarország nemzeti és állami ünnepe  

2015 Augusztus 20.

I. István király temetésének és szentté avatásának évfordulója, Szent István király ünnepe, és az Új Kenyér ünnepe! Royal Pék pékség & cukrászat immár 5 alkalommal volt jelen az egyik kedvenc ünnepén.

A Várkert bazár aljában kapott helyett a pékségünk standja, még szebb környezetben mint az elmúlt években.

Az új Szent István napi kenyér idén is jól sikerült , a Pedró Pékség Kft. természetes alapanyagokból készült tönkölyös , vastag héjú kenyere lett a befutó.

Septe József, a Magyar Pékszövetség elnöke hangsúlyozta, hogy augusztus 20. a pékek számára
nem csak az államalapítás, hanem az aratás ünnepe is.

Ennek tiszteletére idén ötödik alkalommal rendezték meg a termékversenyt, amelyen 45 nevezés közül választották ki a nyertes terméket.

Reméljük egyszer, majd a Royal Pék kenyere lesz a győztes.

További képek: Fotógaléria    <kepek>

Május 1

2015.05.01

Május 1 a munka ünnepe, viszont nem csak  a munkások, a katolikusok is ünnepelnek, Jézus nevelőatyjára, az ácsra emlékezve. Munkás Szent József ünnepét 1955. május 1-jén rendelte el XII. Piusz pápa.  Április utolsó és május első napja, nemcsak a majális és a ballagások miatt fontos, hanem a hónaphoz kötődő népszokások: a májusfa állítás és a májuskosár miatt is.

Ilyenkor vihetnek ugyanis a férfiak a kiszemelt hölgynek fákat vagy kosarakat - jelezve ezzel udvarlási szándékukat. A fiatalság tavaszi örömünnepe május elseje, a májusfa állításának ideje.A májusfa, a zöld ág a természet megújhodásának a szimbóluma, és legtöbb esetben az udvarlási szándék bizonyítéka, szerelmi ajándék is. A XV. századtól kezdõdõen szólnak forrásaink májusfa állításáról, az idegen eredetű szokás azonban bizonyosan régebbi

Nefelejcs csoport a pékségben

2015.04.25

2015.április 24-én pénteken a biatorbágyi Meserét óvodából a Nefelejcs csoport gyermekei töltöttek el egy kis időt a pékségünkben.

A pékek és a gyermekek közös munkáit lesütöttük és ebéd után a csoportban megkapták a kicsik. Néhány fényképet most feltöltünk, hogy lássátok milyen jól telt a foglalkozás!

Köszönjük, hogy részt vettetek a foglalkozáson, várunk titeket máskor is!

Üdvözlettel: Csonka István, ügyvezető

Tekintse meg képgalériánkat

Húsvét, Nyuszi, Pékség

2015.03.20

Április eleje a Húsvét megünneplésével kezdődik. A  Pékségben  héttől  elkezdjük  sütni  a klasszikus ünnepi termékeket, a sós kalácsot, a koszorú kalácsot és az ünnepi prémium kalácsunkat. A gyermekeknek linzer tésztából elkészített nyuszikkal kívánunk kedveskedni. A bejgli is előkerül, így Karácsony után Húsvét alkalmával is élvezhetjük ennek a kiváló terméknek az illatát és ízeit! Várunk minden kedves vásárlónkat az ünnep előtt!

Kellemes Húsvéti Ünnepeket Kíván a ROYAL PÉK Csapata!

Új Termékeink

2015.02.15

Február  elején  nyolc  új   terméket   mutattunk be vásárlóinknak. Három féle brióst, és egy rétest egy klasszikus fehér leveles tésztából készült finom pékárut, egy modern és finom kenyeret a Vital korn-t és két magvas leveles tésztából hajtogatott péksüteményt. Következő bevezetésünk májusban várható! Termékek: Eszterházi-,sacher-,mákos brós, sonkás-mustáros táska,fitness kiwis és fitness körtés sütik, vital korn vekni, sárgabarackos rétes

Elkezdődött a 2015-ös év.

2015.01.15

Idén is gyerekek a pékségben. Minden gyerek iskolába és óvodába indul. Évek óta tartó közös munkánk a Biatorbágyi Benedek Elek óvodával, az idén is folytatódik. Minden hónap 1 -1 péntekén, délelőtt sok kisgyerek veszi birtokába a pékséget. Idén a Biatorbágyi Általános Iskola tanulói is évszakonként egyszer eljönnek, betekintenek egy élelmiszer feldolgozó vállalkozás egy napjába.

Pékjeink segítségével mindenki elkészítheti saját termékét. Az elkészült tésztát lesütjük, a gyerekek otthon megehetik saját kézzel elkészített termékeiket.